Language: English | Dansk |
Aventia Energy

Sådan får din virksomhed en billigere el-aftale

Er du nysgerrig på, om din virksomhed kan tegne en bedre og billigere el-aftale? Læs vores nyhedsindlæg og få indsigt i, hvordan en energiforsikring kan give jer en bedre el-aftale.

Hvordan vælger man blandt de mange danske el-leverandører og er sikker på, at den tegnet el-aftale er den bedste? Skal man tegne en el-aftale med en fastpris og sikre budgettet de næste 5 år, eller tegne en el-aftale med en variabel pris og håbe på, at elmarkedet udvikler sig til sin fordel?

Der findes mange såkaldte eksperter indenfor elmarkedet, der siges at kunne spå om elmarkedets udvikling og finde den bedste elpris til virksomheder. Hos Aventia Energy ligger vi os fladt ned og siger, at det kan vi ikke. Vi kan spå ligeså meget om de bedste elpriser, som en spåkone kan spå om fremtiden. I stedet kan vi sikre virksomheders elpriser, så de får sikkerheden ved en fastpris-aftale og fordelene ved en spot-aftale, hvilket du herunder kan blive klogere på.

Det andet mest svingende marked i verden
Elprisernes udvikling på det danske elmarked påvirkes af flere forskellige faktorer, der ikke kan kontrolleres – vind- og vejrforhold, vindmølleproduktion, markedsøkonomi, energipolitik etc. Disse faktorer styrer det nordiske elmarked, som vi er en del af, hvilket vil sige, at Norges vandkraftværker også påvirker den danske elpris. Hvis man som virksomhed vælger at tegne en spotaftale, forsøger man at vinde en kamp mod vejrforholdene – og hvordan kan man være sikker på, at disse arter sig efter det ønsket udfald?

Elmarkedet er et af de mest volatile markeder i verden, kun slået af prissvingninger på kaffe. Så for at sikre den bedste elpris skal virksomheder tage en chance og spille russisk roulette eller Lotto for den sags skyld. Hvis du er yderst heldig og tegner en fastpris-aftale med den bedste og billigste elpris, så har du i princippet gættet vindertallene for næste år. Men hvis dine Lotto-tal (din elpris) er helt ved siden af markedsprisen på elmarkedet, så tager din virksomheds økonomiske bundlinje konsekvensen heraf.

Vi tør næsten konstatere, at der er ingen virksomheder, der er interesseret i at tage en chance, der blot bygger på spekulationer omkring den billigste elpris, når deres energiforbrug er så markant, at der er en økonomisk forskel på flere hundrede tusinder kroner eller endda millioner, hvis elprisen ikke leveres til den ønsket elpris.

Forsikrer din elpris, som du forsikrer så meget andet
I dag forsikrer vi os både erhvervsmæssigt og i privaten mod uheld, der kan forekomme i forskellige sammenhænge. Hvis vi skal købe en bil, er en forsikring hertil en nødvendighed, for hvis uheldet sker, så er man sikret. At kunne få den rette hjælp i en situation, hvor man håber på det bedste, men forbereder sig på det værste, så er løsningen en forsikring – på samme måde skal en energiforsikring til virksomheders el-aftale forstås. Energiforsikring er reelt set en ydelse, der kan sikre, at virksomheder får en bedre og billigere el-aftale, da energiforsikringen fjerner den spekulative del ved elmarkedet og sørger for, at virksomheder ikke behøver at tage chancer, når det kommer til at tegne den bedste el-aftale.

Med en energiforsikring undgår virksomheder at skulle spå om Lotto-tallene, og i stedet sikrer virksomheden en billigere el-aftale ved at tegne en MAX-pris. Det betyder helt simpelt, at virksomhedens elpris kan ikke overstige MAX-prisen, men derimod tager del i et prisfald på elmarkedet. Energiforsikringen sikrer virksomheden mod overpriser og giver en garanteret gevinst, hvis markedsprisen falder. Med en energiforsikring får virksomheder derfor en billigere el-aftale, hvor I er sikret mod opsving og sikret at tage del i et prisfald på elmarkedet. En energiforsikring skal ses som en finansiel el-aftale, som virksomheder indgår som supplement til deres el-aftale med en el-leverandør. Det betyder, at en energiforsikring sikrer virksomhedens elpris og med en el-leverandør får virksomheder leveret deres strøm.

Omdrejningspunktet for Aventia Energy er at tilbyde virksomheder at tegne en el-aftale, hvor der ingen risiko er for at blive fanget af det spekulative elmarked.

Hvis du synes, at det lyder for godt til at være sandt eller måske gerne vil finde ud af, om en energiforsikring nu også kan give din virksomhed en billigere el-aftale, så tøv ikke med at kontakte os – vi ser frem til at hjælpe!

Close Menu