Language: English | Dansk |
Aventia Energy

Idéen bag energiforsikring til virksomheder

I nedenstående nyhedsindlæg får du indsigt i idéen bag energiforsikring til virksomheder, og hvordan en energiforsikring kan sikre, at dig og din virksomhed får en bedre og billigere el-aftale. 

Aventia Energy er sat i værk for at hjælpe virksomheder med at sikre deres elpriser gennem en forsikringsløsning. Vejen til hvor vi står i dag bygger på hårdt arbejde og en tro på, at idéen omkring at kunne tegne en energiforsikring til el-aftaler er et tiltag, som kan give virksomheder en bedre og billigere el-aftale. Men hvordan omsætter man tanker og idéer omkring forsikring af energiaftaler til et konkret koncept, hvor forsikringsløsningerne er realistiske, og hvor mulighederne for at tegne en energiaftale på det danske el-marked er få?

Jan Carøe Lange er både manden bag idéen om energiforsikringsløsning og CEO hos Aventia Energy. Han har arbejdet indenfor energibranchen de sidste 30 år og med energimarkedet siden liberaliseringen heraf, hvilket har givet ham erfaring, historik og ekspertviden indenfor energibranchen. Idéen om en alternativ måde at tegne el-aftaler på, der kan sikre elprisen, opstod efter mange års arbejde med energimarkedet. Her opstod idéen om muligheden for at trække det spekulative ud af at handle elpriser og tegne el-aftaler, hvor muligheden indtil nu har været at tegne energiaftaler, som byggede på indikationen omkring, hvorvidt elprisen stiger eller falder – virksomheder kan siges at skulle satse på, hvorvidt de har tegnet en god energiaftale eller ej.

”Hvis man som virksomhed betaler tre gange så meget, som strømmen egentlig koster, så burde man kunne lave en alternativ løsning, der sikrer mod overpriser på el-markedet.”

På baggrund af energimarkedets store svingninger gennem de sidste 10-15 år kan det virke mærkværdigt, at forsikringsløsning ikke har været en mulighed indenfor elbranchen før nu, og hvorfor de store energiselskaber ikke har taget teten på den front. Grundet at energiselskaberne er underlagt finanstilsynet skal de sikre at afdække den samlet omkostning ved en kWh og selv tage fortjenesten med det samme.

Energiforsikring til el-aftalen bygger på samme idé, som når man forsikrer så meget andet
Idéen omkring at forsikre virksomheders energipriser kan sammenlignes med en forsikring af så meget andet som eksempelvis hus og bil. Energiforsikringen skal give virksomheder en volume og sikkerhed i deres energiaftale således, at de har en chance for at få en økonomisk genvist – grundet energimarkedets svingninger er chancen for, at virksomhederne tager deres energiforsikring i brug relativ høj. Data omkring el-markedet, som lægger frit tilgængelig på den nordiske elbørs Nord Pool viser, at stigningerne på el-markedet også falder igen. Det er blot et spørgsmål om tid. Den dag hvor elprisen stiger med 1-3 øre/kWh har måske ikke den store økonomiske værdi for virksomheden, men det har derimod dagen, hvor virksomheden ender med at betale tre gange så meget for deres elforbrug, som det reelt koster. Derfor er energiforsikringsløsningen til elaftaler den mest sikre måde at undgå en overpris og tegne den bedste el-aftale. 

Virksomheder skal kunne se en økonomisk værdi med en energiforsikring på deres elpris
Målet hos os ved Aventia Energy er, at virksomhederne tegner en energiforsikringsaftale, hvor de bliver fri for at spekulere omkring den gode energiaftale. Gennem en forsikring af elpriser fjerner vi timingen fra el-markedet og spekulationen om, hvorvidt man skal tegne el-aftalen i dag eller i næste uge. Tidspunktet for indgåelsen af elaftale har i princippet ikke den store betydning, da virksomheder gennem energiforsikringen sikrer deres elpriser, så de undgår overpriser og samtidig får glæde af et prisfald på elmarkedet, som vil kunne give dem billigere el.

”Som data på den nordiske elbørs Nord Pool viser med stigninger og fald på elmarkedet, så er der for virksomheder en økonomisk gevinst at hente med en energiforsikring på el-aftalen på den lange bane.”

Gennem vores forsikringsprodukter får virksomheder udover en forsikring af deres elpris også en rådgivende sparringspartner, der giver gennemsigtighed af el-markedet. Det vil sige, at gennem energiaftalen kan virksomheder få rådgivning omkring det danske el-marked således, at de undgår at indgå i en længevarende el-aftale, der med tiden kan blive en dårlig el-aftale. Ønsket fra Jan og Aventia Energy’s side er, at virksomhederne kan forstå forsikringsløsningerne og se, at det kan give dem en værdi, hvor de gennem en forsikring af deres el-pris kan opnå en besparelse, der kan ses direkte på bundlinjen på en lange bane.

Close Menu