Language: English | Dansk |

 

 

HVAD TILBYDER VI

Virksomheder kan nu sikre sig en billigere pris på el med en energiforsikring. Vi er det eneste finansielle elselskab i Danmark, der har taget timingen og spekulationen ud af elmarkedet med forsikringsløsninger til el-aftalen. Vores løsninger sikrer din virksomhed mod prisstigninger på markedet og garanterer en gevinst, hvis der sker et prisfald.

 
 
 

 

Billigere elpris

Uafhængig rådgivning

Sikkerhed

Enkle løsninger 

Generelle vilkår for en finansiel el-aftale
Når du og din virksomhed tegner en finansiel el-aftale hos Aventia Energy, forsikrer I jeres elpris, der helt simpelt betyder, at I sikrer jer mod overpris for jeres elpris pr. kWh. I henhold til den finansielle el-aftale er der få generelle vilkår, som vi i nedenstående vil oplyse. 

Virksomheder tegner en energiforsikring til deres pris på el, der udelukkende er en finansiel aftale. I er sikret mod prisstigninger og samtidig garanteret en gevinst, hvis der sker et prisfald på elmarkedet. Det betyder, at I skal have leveret jeres strøm fra en ekstern el-leverandør, som I helt frit selv vælger. I tegner en el-aftale med el-leverandøren på et cirka elforbrug. 

Den finansielle el-aftale med Aventia Energy sikrer, at du og din virksomhed får en billigere elpris. Med en forsikring på jeres elpris er jeres elforbrug fleksibelt og uden øvre eller nedre grænse. Det vil sige, at optionspræmien ikke er afhængig af mængden af jeres elforbrug. 

Da energiforsikringen hos Aventia Energy er en finansiel el-aftale anvendes udelukkende den faktuelle mængde af elforbrug. Det vil sige, at du og din virksomhed skal oplyse jeres forventet årlige kWh-forbrug på el, når I tegner den finansielle aftale. For at vi som jeres elforsikringsselskab kan fastlægge en mulig gevinst, skal I oplyse jeres faktuelle kWh-forbrug på el, når året er gået.

 

virksomheder pris på el energiforsikring

Meget mere end en energiforsikring

Aventia Energy er din virksomheds sparringspartner, der gør det nemt at håndtere el-indkøbene. Gennem vores energiforsikring får du:

• Besparelse på el-indkøbene.
• Afdækning af den samlede el-udgift.
• Uafhængig rådgivning.
• En sparringspartner, der har fokus på jeres behov.

• Ekspertviden indenfor elmarkedet. 

Læs meget mere om energiforsikring i vores nyhedsindlæg her.

Til virksomheder med en spot-aftale

Til virksomheder med en fastpris-aftale

Til virksomheder med en spot-aftale

Til virksomheder med en fastpris-aftale

Indsigt i elmarkedet

Hos Aventia Energy følger vi elmarkedet tæt, og energiforsikring er derfor også et tiltag, som bygger på 20 års data omkring elprisernes udvikling på det danske elmarked. Det er via den nordiske elbørs, Nord Pool, at alt handel med strøm foregår, og hvor prisen grundet udbud og efterspørgsel fastsættes time for time. Som en del af Aventia Energy’s forsikringsløsninger og ydelser hertil anvender vi data fra Nord Pool til at give virksomheder en bedre og billigere el-aftale.

Betalte din virksomhed overpris i 2015?

År 2015 var et økonomisk hårdt slag for mange virksomheder i forhold til deres el-aftale, da flere blev fanget af deres tegnet aftale og endte med at betale overpriser. Virksomheder kunne fra 2010 til 2015 låse deres elpris mellem 21,594 og 36,885 øre/kWh plus tillæg. På året blev 1 kWh leveret til 15,643 øre/kWh plus tillæg, hvilket medførte, at flere virksomheder betalte 3 gange så meget end den reelle elpris. 2015, illustreret i grafen, er et godt eksempel på, hvordan svingninger på elmarkedet kan have store økonomiske konsekvenser, hvilket Aventia Energy’s energiforsikringer skaber sikkerhed mod, da vores forsikringsløsninger giver din virksomhed garanti for en bedre og billigere el-aftale.

Bliv klogere på elprisens udvikling helt tilbage fra 2014 indtil nu lige her.

Kilde: Nord Pool Group

Hvad dækker din elregning?
Det er de færreste virksomheder i dag, der har styr på, hvad elregningen egentlig dækker over. Den nedenstående oversigt giver overblik over, hvad I betaler til gennem jeres elregning.

PSO – dækker over en offentlig forpligtelse, der er en statsafgift som bl.a. dækker tilskuddet til vedvarende energi, forskning i miljøvenlig el-produktion samt sikring af forsyningssikkerhed. PSO er en afgift, som alle skal betale (større elforbrugere betaler ikke fuld afgift, men ca. 35%).
El-aftale – dækker over betalingen af elforbruget til den aftalte pris jf. el-aftalen.
El-afgift – dækker over afgifter til staten. Her er der tale om faste udgifter, som alle betaler, der ikke kan påvirkes.
Transo.Net – dette, også kaldet nettarif., dækker over udgifter, som dit lokale netselskab har i forhold til at drive og vedligeholde kabler i dit lokalområde.
Transp.Energinet – dette, også kaldet nettarif., dækker drift og vedligeholdelse af det overordnet net, som også kaldes for el-nettets hovedveje, der ejes af staten.
Sparemål.net – alle netselskaber er af staten pålagt at udarbejde tiltag til energibesparelser. Denne post dækker udgifterne til disse tiltag (i nogle tilfælde kan denne post være indregnet i transportbetalingen til netselskabet).
Moms – dækker over SKAT eller afgiften til staten, der betales af alle.

Close Menu