Language: English | Dansk |
Fra Værdi til priskonkurrence - elpris - lille

Grøn energi og værdi-konkurrence versus den bedste elpris

Konkurrencen om kunderne for elselskaberne, er i dag i højere grad knyttet til en værdi-konkurrence om grøn energi versus den bedste elpris. Vi søger de miljørigtige løsninger, men hvorfor skal vi ikke samtidigt benytte os af chancen for at få den bedste elpris for virksomhedernes el-aftale?

Klima og bæredygtig energi er i dag de helt store trækplastre i debatten om energiproduktion i Danmark. Vindmølleparker det nye hit, og samlet set var der i december 2019 106.461 solpaner i Danmark. CO2-neutralitet og vedvarende energikilder er populære nøgleord, men hvad er det lige for noget strøm, der kommer ud af din stikkontakt?

Ca. 50 % af vores energi betegnes som grøn energi. Det vil sige, at 50 % kommer fra andre energiformer. Det forventet energiforbrug meldes på daglig basis til elbørsen. Selvom de grønne energiformer har forrang i forhold til produktionen, vi de sjældent være tilstrækkelige til at dække det samlet forbrug. Rent praktisk betyder det, at din virksomhed IKKE kan være sikker på jeres energikilde. Måske I er dækket af grøn energi – oddsene ser dog ikke lyse ud.

Hvorfor kan du aldrig være sikker på, at du får grøn energi?
Medmindre dit hjem eller din virksomhed er koblet direkte op til en vindmølle i baghaven, der producerer grøn energi, så er intet 100 %. Forestil jer en farveplatte med alle regnbuens farver. Den grønne symboliserer – sjovt nok – grøn energi, og den røde, sorte, blå og gule farver symboliserer andre former for strøm. Hvad sker der, hvis du blander alle farverne sammen? Du vil typisk opleve, at du får en udefinerbar mørk farve. Prøv nu at forestille dig denne farve. Er den grøn? Måske har den et grønt skær over sig, en grøn undertone, men den grønne er påvirket af de andre farver. Fokuser nu på det grønne skær. Du ved, at den grønne farve er der, men kan du trække den ud af farveblandingen? Kan du fjerne den grønne farve fra farveblandingen?

Hvorfor opstiller vi dette billede med farveblandingen? For det første gøres det for at male et billede af, hvordan strøm i dag bliver produceret. Vi har mange produktionsformer – nogle er såkaldt grøn energi som solenergi, vindmøller og vandkraft – andre produktionsmidler er sorte som eksempelvis kulkræftværker. I dag køber man strøm på en børs. Denne elbørs kan illustreres som tredjepart mellem køber og sælger. Hvem der så leverer strømmen, kan man ikke være sikker på. I praksis ved el-handelsselskabet aldrig, hvem modparten er til den strøm, de køber. El-producenterne skal på baggrund af et årligt behov producere den nødvendige strøm. Man kan altså kun sælge den andel af grøn strøm, der på årsbasis bliver produceret – det vil sige ca. 50 %.

Der er ingen tvivl om, at grøn energi – eller rettere bæredygtige energitiltag – er vejen frem. Problematikkerne opstår derimod, når konkurrencen om kunderne i højere grad bliver drevet til en værdi-konkurrence, da konkurrencen om den bedste elpris udkonkurreres af spekulationerne på elmarkedet.

Værdi-konkurrence versus den bedste elpris
Hos Aventia Energy vil vi i langt højere grad have konkurrencemomentet tilbage til pris fremfor værdi. Hvordan kommer vi tilbage til priskonkurrencen, når prisen på el forhandles ens på børsen? Vores løsning bygger på en finansiel løsning til virksomhedernes nuværende og kommende el-aftale. Gennem en forsikringsløsning af virksomhedernes elpris kaster vi os ind i kampen og slår et slag for en billigere elpris!

Gennem vores energiforsikringsløsninger tegner virksomheder en energiforsikring til deres pris på el, der udelukkende er en finansiel aftale. Virksomhederne er sikret mod prisstigninger og samtidigt garanteret en gevinst, hvis der sket er prisfald på elmarkedet. Herved kan vi konkurrere på prisen, der ikke fastlægges af det typiske futuremarked. Vi tilbyder den reelle pris på el, og forsøger dermed i højere grad at drage fokus over på priskonkurrencen. Det er muligt at konkurrere på prisen, og samtidigt opnå at ca. 50 % af din virksomheds strøm er grøn.

Vil du sikre din virksomhed en billigere el-aftale og få et gratis elpris-tjek? Kontakt Aventia Energy for et uforpligtende møde om din virksomheds el-aftale.
RING +45 96 82 82 81 eller SKRIV info@aventiaenergy.com

Vi sikrer din elpris – du får gevinsten!

Close Menu