Language: English | Dansk |
God vs. dårlig rådgivning - elpris el-aftale virksomheder

God vs. dårlig rådgivning - Hvad skal du være opmærksom på?

Kender du forskellen på god og dårlig rådgivning? Hvordan sikrer du dig den bedste elpris ud fra god rådgivning? Det kan du læse mere om i dette nyhedsindlæg fra Aventia Energy.

Elmarkedet er et af de mest volatile markedet i verdenen rent prismæssigt. Store prissvingninger medfører også store provisioner og gevinster, hvis en el-aftale indgås på et forkert tidspunkt for en virksomhed. I et tidligere nyhedsindlæg har vi præsenteret, hvor lave sandsynlighederne er for at handle en elpris til gennemsnitsprisen eller derunder. Samtidigt er du som læser også blive præsenteret for, hvordan vi hos Aventia Energy bygger vores rådgivning til virksomheders el-aftale på historisk data fra elmarkedet. Du kan læse meget mere om, hvordan vi sikrer din elpris i nyhedsindlægget I stedet for at kigge fremad – kig BAGUD.

I dette nyhedsindlæg vil vi have fokus på, hvilke faldgrupper, vendinger og ordvalg du som el-indkøber skal være opmærksom på, når du skal skelne mellem god og dårlig rådgivning.

Kender du forskellen på god og dårlig rådgivning?
Lige nu kæmper elselskaberne om, hvem der kan sælge mest ’grøn energi’. Det er blevet det primære salgstrick set i kølvandet på klimabevægelsens fremherskende effekt på elmarkedet. Som så mange andre har vi hos Aventia Energy også oplevet, at en ivrig telefonsælger har ringet os op og fortalt om de mange klimafordele, der er ved at vælge at skifte udbyder til dem. Vil vi ikke gerne have grøn energi, så vi sammen kan passe på klimaet?

Der er intet i vejen med at fokusere på grøn energi – eller rettere bæredygtige energitiltag. Derimod opstår problemet, når el-leverandøren og deres rådgivere betegner deres ydelse som 100 % grøn. Lad os slå fast en gang for alle – medmindre din virksomhed eksempelvis er koblet direkte op til en vindmølle i baghaven, der producere grøn energi, så er intet 100 %.

I takt med, at der er så stor fokus på grøn energi, hvad er det så dårlig rådgivning handler om?
Klima- og grøn pulje-el kan i høj grad betegnes som den nye trend. Nogle elselskaber går langt for at overbevise deres kunder om at vælge deres ’grønne el-pakke’. Her er det vigtigt at være opmærksom på, hvorvidt din strøm rent faktisk er grøn, og hvordan din såkaldte ’grønne el-pakke’ ser ud. Ellers kan du ende med at sidde tilbage med intet andet end håret i postkassen.

God rådgivning betegner vi derimod som muligheden for at støtte bæredygtige tiltag. Lige nu kan rundt regnet 50 % af energimængden betegnes som grøn energi. Det vil sige, hvis du vil øge chancen for, at den procentvise andel af grøn energi, der kommer ud af din stikkontakt, faktisk er grøn, kan du støtte bæredygtige tiltag. Pas på med at lade dig rådgive med udgangspunkt i klimabevægelsen. Før alt den producerede mængde energi er grøn, kan du ikke sikre dig selv 100 % grøn strøm – heller ikke hvis du vælger en ’grøn pulje-el pakke’.

Hvad skal du være opmærksom på, når det er tid til at tegne din virksomheds el-aftale, eller når du bliver kontaktet af den ivrige el-sælger? Du skal vide dig sikker og føle tryghed ved de valg, du foretager dig på virksomhedens vegne – men hvordan får du den sikkerhed og tryghed?

Husk disse 4 råd:
1. TJEK ELPRISENS UDVIKLING
2. VÆR OPMÆRKSOM PÅ DIN VIRKSOMHEDS BEHOV
3. FÅ DEN RETTE RÅDGIVNING
4. LYKKETALLET ER 25

Vil du føle dig sikker i de valg, du tager? Vil du sikre din elpris? Kender du forskellen på god og dårlig rådgivning? Få hjælp til en billigere elpris gennem uafhængig rådgivning og oplev sikkerheden ved enkle løsninger. 
Kontakt Aventia Energy allerede i dag på +45 96 82 82 81 eller info@aventiaenergy.com

Close Menu