Language: English | Dansk |
virksomheds-elpris - Aventia Energy

Beregn om din virksomheds elpris er den rigtige

Er din virksomheds elpris den rigtige? Aventia Energy tilbyder en konsekvensberegning af jeres pris på el, så I kan få indsigt i, hvorvidt I har betalt overpris for jeres ellers gode el-aftale. 

Når vi hos Aventia Energy kontakter potentielle kunder, oplever vi ofte, at de ved første kontakt er af den forståelse, at de har tegnet den bedste el-aftale, og elprisen er billig. De argumenterer ofte med, at de har indgået el-aftalen på et godt tidspunkt, hvor elmarkedet har vist sig at byde på en billig pris på el pr. kWh. I mange tilfælde er dette også en sand påstand, da elmarkedets svingninger giver mulighed for, at virksomheder kan tegne en billig el-aftale med en fordelagtig elpris. Men hvad har elmarkedets svingninger egentlig af betydning for virksomhedens ellers gode el-aftale fremadrettet? Kan virksomheder være sikker på, at deres gode el-aftale ikke pludselig bliver en dårlig, og hvordan kan man skabe den helt rette sikkerhed, når det kommer til el-indkøbene?

Vi vil i nedenstående gør dig klogere på, hvordan indsigt i din virksomheds tidligere og nuværende tegnet el-aftale fremadrettet kan hjælpe jer med el-indkøbene, der kan give en større mulighed for at tegne en bedre og billigere el-aftale – for det afhænger i højere grad af jeres pris på el pr. kWh.

Er din virksomheds el-aftale nu også så god?
Virksomhedernes el-indkøb er en vigtig post, når det kommer til budgettet. Vi tilgår vores el-indkøb med troen om, at el-aftalen skal gavne virksomhedens budget positivt, hvorfor vi også er interesseret i, at prisen på el skal være billig. Når det kommer til energitunge virksomheders el-indkøb, handler det i høj grad om at tegne en RIGTIG god el-aftale, da de mindste prissvingninger på elmarkedet kan have store, økonomiske konsekvenser.

Som vores kunders rådgivende sparringspartner stiller vi altid to vigtige spørgsmål, når det kommer til deres el-indkøb.

  • Ved du, hvad du betaler pr. kWh for din el?
  • Ved du, om din el-aftale er en god aftale?

Disse spørgsmål er vigtige elementer at have en forståelse af, når det kommer til din virksomheds elpris. Prisen for din virksomheds el er et væsentligt fundament for, at I har tegnet en god el-aftale, da elprisernes svingninger har stor indvirkning på, om I tegner en god aftale eller ej.

Elprisen for 1 kWh afhænger af udbud og efterspørgsel og kan have markante svingninger, hvilket gør, at dig og din virksomhed i princippet ikke kan vide om jeres pris på el er god før, at året bliver leveret, og den gennemsnitlige elpris kan ses. Derfor kan den gode el-aftale synes god, men hvordan kan man vide sig sikker på, at elmarkedet udvikler sig til sin fordel og sørge for, at jeres el-aftale forbliver god?

Følger du elmarkedets udvikling ift. din virksomheds el-aftale?
Efter indgåelse af virksomhedens el-aftale oplever vi ofte, at det er de færreste, der efterfølgende bruger tid på at undersøge, om den tegnet aftale egentlig er god på den længere bane. Hvis dig og din virksomhed har en fastpris-aftale og låst jeres elpris i en bestemt tidsperiode, kan et indblik i elmarkedets udvikling set ud fra jeres fastpris-aftale vise de eventuelle økonomiske konsekvenser, som fastpris-aftalen kan have haft for jer – i den forstand om I har betalt overpris for jeres el.

Hvis I kører rent spot-aftale handler det i højere grad om at have en forståelse af, hvad elmarkedets prissvingninger på el har af betydning for jeres el-aftale på den længere bane, da elprisens stigninger ligeledes kan udmunde sig i, at I har betalt overpris for jeres elpris.

Hos Aventia Energy opstiller vi altid et realistisk scenarie for vores kunder, når det kommer til de økonomiske konsekvenser, der kan være at finde i deres tidligere eller nuværende el-aftaler. Ved at foretage en konsekvensberegning af deres tidligere indgået el-aftaler kan vi give en klarhed omkring, hvorvidt de har betalt overpris eller ej.

Hvad kunne en virksomhed have sparet de sidste 5 år?
Hvad kunne en virksomhed med et årligt forbrug på 1 million kWh have sparet de sidste 5 år? Virksomheden har haft en fastpris-aftale og pr. år betalt:

  • 2014: 35,750 øre/kWh
  • 2015: 35,750 øre/kWh
  • 2016: 35,750 øre/kWh
  • 2017: 26,500 øre/kWh
  • 2018: 26,500 øre/kWh

Hvis denne virksomhed havde tegnet en finansiel el-aftale med os, kunne de have sparet:

327.188,00 kr.

Dette scenarie bygger på en virksomhed, der har haft de bedste intentioner og selv synes at have tegnet en god el-aftale. Virksomheden har foretaget deres el-indkøb med ro i maven og sikret deres budget i 5 år. Men efter en konsekvensberegning af deres fastpris-aftale siden år 2014 viser det sig, at virksomheden kunne have sparet en del penge, hvis de havde haft den helt rette sikkerhed omkring deres el-aftale, som vi tilbyder med en forsikringsløsning.

Vil du teste din virksomheds elpris?
Som agerende sparringspartner foretager vi altid en konsekvensberegning af vores kunders el-aftale, da det giver dem en helt klar indsigt i, hvorvidt de har betalt overpris for deres el. Dette giver dem en forståelse af, hvordan vores forsikringsløsninger kunne have hjulpet dem med at undgå overpriser, og hvordan løsningen kan give den bedste garanti for en bedre el-aftale fremadrettet.

Hvis du og din virksomhed er nysgerrig på, om I kunne have sparet penge på jeres el-aftaler, så kontakt os endelig. Det tager ikke mere end 5 minutter, hvis I har jeres elpriser klar!

Er du blevet nysgerrig omkring forsikringsløsning til din virksomheds el-aftale, eller vil du vide mere? Så tøv ikke med at kontakte os. Gør brug af vores NO CURE – NO PAY-ordning og book et uforpligtende møde med en af vores rådgivende konsulenter allerede i dag – +45 96 82 82 81 og info@aventiaenergy.com

Close Menu